DOLL Living Lab

Europas største Living Lab for intelligent belysning og Smart City

Intelligent traffic systems

Road infrastructure

Environmental monitoring

Intelligent outdoor lighting

Smart buildings

DOLL Living Lab er Europas førende Living Lab indenfor intelligent belysning og Smart City. I DOLL samarbejder cirka 50 danske og internationale virksomheder om at udvikle og demonstrere mere end 100 løsninger. DOLL Living Lab er på den måde et unikt udstillingsvindue for de nyeste Smart City-teknologier og belysningsløsninger, som årligt besøges af op mod 150 organisationer fra hele kloden. 63 af landets kommuner har allerede været på besøg mindst én gang.

DOLL Living Lab omfatter 13 kilometer vej og stier i Albertslund i udkanten af København, hvor virksomheder samarbejder med andre virksomheder og med videnpartnere. I DOLL bygger vi bro mellem producenter, offentlige beslutningstagere og videninstitutioner med en fælles interesse om at udvikle bæredygtige byer og samfund ved hjælp af teknologi.

Hos DOLL finder du en innovativ udviklingsplatform, der giver gennemsigtighed på nye komplekse markeder ved at tilbyde demonstration og test af de nyeste løsninger inden for intelligent belysning og Smart City-løsninger.

Så uanset om du som virksomhed gerne vil teste og demonstrere din teknologi i et fuld skala plug-and-play miljø, eller gerne vil høre mere om den seneste udvikling inden for digitalisering af byer, står vi klar til at hjælpe dig.

Test og udvikling af nye teknologier og løsninger

DOLL Living Lab tilbyder danske og internationale virksomheder en række muligheder for at teste og udvikle nye teknologier og løsninger. Nogle af de specifikke værditilbud DOLL Living Lab tilbyder medlemsvirksomheder, omfatter:

Adgang til avancerede teknologier og faciliteter 
DOLL Living Lab har adgang til en række avancerede teknologier og faciliteter. Disse omfatter både det fysiske byrum, men også et virtuelt testmiljø samt digital tvilling udvikling, som bl.a. bruger kunstig intelligens. 

Fokus på demonstration og skalering 
DOLL Living Lab fokuserer på at formidle den nyeste viden til offentlige og private bygherrer, investorer mv. omkring intelligente byrumsteknologier. Som noget unikt har vi mere end 75 delegationer om året, der besøger os, netop for at få den nyeste viden, og se disse teknologier i sammenspil med byrummet.  

Netværksmuligheder og projektsamarbejde 
DOLL Living Lab giver særligt små og mellemstore virksomheder mulighed for at netværke med offentlige og private bygherrer, universiteter samt andre virksomheder gennem aktiviteter i vores "Netværk for smarte byer, bygninger og infrastruktur", innovationssamarbejder og lignende. 

Udover vores testfaciliteter og projektudvikling tilbyder vi sammen med Bable Smart Cities og offentlige aktører, der arbejder med intelligente byrum at deltage på kompetencemoduler – herunder transport/mobilitet, energi effektivisering, implementering af eget living lab m.m.

Læs meget mere her!

Tag fat i Teddy, hvis du vil vide mere.

Finansieret af

WE BUILD DENMARK

Liljens Kvarter 2

2620 Albertslund

info@webuilddenmark.dk

CVR-nr.: 41857331

Uddanelses- og Forskningsministeriet
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse