
Iværksættervirksomheden acomplir deltager i vores acceleratorforløb for iværksættere i bygge- og anlægsbranchen. Frem til september skal de sammen med vores hold af eksperter sætte fokus på deres udvikling.
Her fortæller de to forretningspartnere, Claus Mølgaard Jensen og Jonathan Noer, hvorfor de har meldt sig til WE BUILD Incubator, og hvordan de ser dem selv som rådgivende entreprenører.
Fortæl os om jeres forretning. Hvad er det for et problem, som I gerne vil løse?
I acomplir ApS arbejder vi med virtuelle byggeprocesser, som har til formål at lede frem til en maksimal udnyttelse af præfabrikation i komplekse projektbyggerier. Vi bygger 2 gange – først digitalt og derefter fysisk.
Det er velkendt, at samarbejdet i byggebranchen er dårligt, og at op til 30% af byggesummen bruges på spild af tid og materialer på grund af for dårlige projektgrundlag. I byggebranchen er der ikke tradition for at ”designe i bund”, som det kendes fra industrien. Navnlig ikke, når det gælder de tekniske installationer og aptering. Det vil vi gerne gøre noget ved.
Vores opgaver er tilknyttet udførelsesprojektet, og vi er således entreprenørernes ”mand”. Vi er rådgivende entreprenører, bygger bro mellem udbudsprojekt og udførelsesprojekt, og er stærkt involveret på byggepladsen. Vi lægger derfor vægt på, at medarbejderne skal have en stærk håndværksmæssig forståelse, og at projektlederne til dagligt skal være til stede på byggepladsen og være i dialog med håndværkerne. Ligeledes er en indgående dialog og samarbejde med entreprenørernes projektledelse, supply chain og underleverandører afgørende for succes.
Ud fra en industriel tankegang er vi eksperter i standardisering og modularisering med det formål at præfabrikere mest muligt. Vores hovedfokus er på tekniske installationer og aptering. Vi arbejder tværfagligt med at skabe produktionsgrundlaget (produktionstegninger, styklister, assembly guides m.v.) for udførelsesprojekter med en sådan detaljeringsgrad, at det er entydigt, og simpelt kan benyttes på byggepladsen i komplekse byggerier med et stort indhold af tekniske installationer. Vi løfter altså udførelsesprojektet fra +LOD300/LOD325 til LOD400. Vi ser et stort potentiale i præfabrikation af aptering (vægge, lofter, trækonstruktioner m.v.), og samspillet med de tekniske installationer, hvor vi forbereder data til fremstilling af "Lego-byggesæt".
For os handler det om at få så meget arbejde som muligt flyttet væk fra byggepladsen og ud i kontrollerede fabriksmiljøer. Det minimerer risiko, giver forudsigelighed, bedre arbejdsmiljø og projekter i kontrol. På baggrund af vores arbejde med virtuelle byggeprocesser identificerer vi kollisioner og andre uoverensstemmelser mellem forskellige fagentrepriser, som sparer tid og materialer, sikrer effektivitet og transparens samt glade håndværkere.
Vi arbejder data-drevet. Det udgør et værdifuldt grundlag i forbindelse med kontraktstyring og udgangspunkt for indkøb af korrekte mængder, lokationsbaseret planlægning, LCA-beregninger, ESG-rapportering og facility management.
Hvorfor deltager I i WE BUILD Incubator? Hvad håber I at få ud af det?
I første omgang meldte vi os ind i WE BUILD DENMARK for at skabe et netværk i branchen og for at finde et sted, hvor vi kan promovere vores nystiftede virksomhed og tanker om at forandre byggebranchen. Vi tilmeldte os senere WE BUILD Incubator for at skubbe til vores vækstambitioner. Vi har et stærkt ønske om at komme hurtigt ud i markedet og skabe vækst. Idet vores tilgang udfordrer den måde byggebranchen normalt agerer på, har vi behov for at være ekstra skarpe i vores budskaber og argumentation. Igennem sparringsforløbet havde vi en klar forventning om at kunne styrke dette, men også skabe mere synlighed omkring vores virksomhed igennem WE BUILD DENMARK’s netværk.
Hvordan fik I ideen til jeres virksomhed, og hvem er en del af jeres team?
Virksomhedens faglige omdrejningspunkt er projektleder Jonathan Noer, der med en baggrund som tømrer, bygningskonstruktør og IKT-leder igennem mange år, har interesseret sig for datadrevne og digitaliserede byggeprocesser og præfabrikation. Jonathan ønskede at udfolde sin interesse som selvstændig, men manglede en makker til at drive virksomheden og tage sig af den kommercielle del.
Igennem to fælles bekendte opstod kontakten til CEO Claus Mølgaard Jensen, der med en baggrund som ingeniør, HD-O og HD-A, og stor erfaring med standardisering og modularisering i branchen, kunne se et potentiale i at bidrage til at udvikle disse tanker i byggebranchen.
Med de to fælles bekendte, Anne Hougaard Jensen og Jacob Quorp Matthiesen som co-founders, etablerede vi virksomheden i november 2023. Vi er kommet godt fra start og er nu 6 ansatte.
Hvilken rolle udfylder I i bygge- og anlægsbranchen?
Vi ser os selv som rådgivende entreprenører. Vi bygger digitalt. Det gælder både rent praktisk og juridisk. Vi er et alternativ til de ”klassiske rådgivere” i den del af byggeprojektet, som vedrører selve udførelsen, hvor vi sikrer fokus på væsentlige detaljer i projekteringen samt en tværfaglig koordinering af byggeprocessen.
Hvad har I indtil videre fået ud af jeres deltagelse i acceleratorforløbet og jeres medlemskab i WE BUILD DENMARK?
Vi har fået værdifuld sparring i forhold til at stramme vores forretningskoncept op og tydeliggøre vores værditilbud. Som en del af acceleratorforløbet har vi haft mulighed for at pitche på et Springboard hos CONNECT Denmark, hvilket har givet os ret mange væsentlige input og kommentarer, som har givet anledning til en del refleksioner om vores vej fremover. Vi ser frem til det videre forløb og flere interessante erkendelser og læring.
Har du lyst til at blive en del af WE BUILD Incubator?
Du kan få en plads i vores acceleratorforløb. Kontakt vores kollega Ricky Raaholt på +45 29 47 77 15 eller rry@webuilddenmark.dk for at få en plads på holdet.
Nysgerrig på mere?
Har du spørgsmål om WE BUILD Incubator?
Kontakt en medarbejder
