Network

Refleksioner fra Netværksmøde om samarbejde, innovation og skalering af grønne løsninger i det danske IoT-økosystem

Den 5. december afholdt vi netværksmøde i Netværk for smarte byer, bygninger og infrastruktur. Det var 2. møde efter vi samlede tre netværk, og det ser allerede ud til at være en succes. Vi har slået vores tidligere IoT-netværk sammen med KL’s og Nordic IoT Centres IoT-netværk – det giver nemlig mere mening og værdi for dig som deltager. 

Netværksmødet samlede en mangfoldig gruppe af både kommuner og virksomheder/leverandører og resulterede i spændende dialoger, hvor erfaringer og indsigter blev delt på tværs af sektorer. Særlige højdepunkter var de to spændende oplæg fra Odense Kommune om brugen af trafikdata samt fra Københavns Kommune om deres arbejde og behov for bygningsdata. Med input fra Odense og Københavns kommune blev rammerne skabt for vores interaktive workshop. Diskussionerne mellem kommuner og virksomheder skabte ikke blot en forståelse for hinandens perspektiver, men gav også anledning til nysgerrige idéer og potentielle samarbejdsmuligheder. I workshoppen dykkede deltagerne ned i diskussioner og samarbejde, der gjorde alle parter klogere på brugen og behovet for bygningsdata og trafikdata.

Investering og Anvendelse

Vi udforskede, hvad der styrer investeringerne i trafikdata og bygningsdata hos vores deltagere. Både kommuner og virksomheder delte perspektiver omkring, hvordan disse investeringer formes af behovet for effektiv byplanlægning, bæredygtig udvikling og datadrevne beslutningsprocesser.

Styrker og Svagheder

Vi gravede dybt ned i de nuværende datastrukturer og undersøgte styrker og svagheder. Deltagerne identificerede områder, hvor der allerede var imponerende resultater samtidig med at de pegede på områder, der kunne forbedres. Dialogen gjorde os alle skarpere på at identificere muligheder for forbedring.

 

 

Prioritering af Næste Skridt

Spørgsmålet om, hvilke trafikdata der skulle prioriteres næste gang, satte gang i en tankevækkende debat. Deltagerne udvekslede synspunkter om, hvordan nye datakilder kunne udnyttes til bedre at imødekomme fremtidige udfordringer fra trafikstyring til urban mobilitet.

Fremadskuende Handling

Der var stor enighed om nødvendigheden af at se ud over nuværende, kendte løsninger. Hvad skal der til for at komme videre? Deltagerne blev enige om vigtigheden af samarbejde på tværs af sektorer, datadeling og teknologisk innovation for at maksimere potentialet af trafikdata og bygningsdata.

Tak til alle de fremmødte, der bidrog til inspirerende dialoger og diskussioner. Netværksmødet har skabt en platform for fortsat samarbejde og vidensdeling. I WE BUILD Denmark vil vi arbejde videre med netværkets input i kommende innovationsprojekter og vores fortsatte udvikling af DOLL Living Lab. 

Næste netværksmøde er 14. marts 2024, hvor både kommuner og virksomheder som er interesseret i Smarte Byer, Bygninger og Infrastruktur, er meget velkomne. 

Del den gode nyhed med andre

WE BUILD DENMARK

Liljens Kvarter 2

2620 Albertslund

info@webuilddenmark.dk

CVR-nr.: 41857331

Uddanelses- og Forskningsministeriet
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse