Digital dagbog fra Barcelona

Digital dagbog fra Barcelona

– en indsigtsfuld og lærerig erhvervsdelegation med WE BUILD DENMARKs netværk

Vi er netop returneret fra Smart City Expo World Congress i Barcelona. Passet var knap nok pakket væk, før vi gik i gang med at skrive på denne digitale dagbog. Vi vil nemlig gerne dele vores oplevelser og erfaringer med dig, så kan du selv vurdere, om du skal bestille en tur sydpå, når det kolde og våde efteråret rammer Danmark i 2024.

Foruden godt vejr kan du nemlig se frem til et overflødighedshorn af spændende Smart City-løsninger og et balkort til et spændende, internationalt netværk.

Måske skal vi endda være rejsemakkere næste år?

Det er første gang, vi er hernede, og det har været rigtig godt! Der har været masser af mulighed for at netværke, specielt på grund af den danske delegation, hvor mange af KMD’s kunder er en del af. Vi har også fået nye leads gennem delegationen

Mads Petersson
KMD

Ankomst og første indtryk

Vi troppede forventningsfulde og spændte op til kongressen tirsdag den 7. november, hvor dørene åbnede for besøgende fra over 140 lande. Der var en energifyldt atmosfære, og det stod hurtigt klart at både udstillere og besøgende var toppen af smart city poppen samlet under et tag. Vi var blæst bagover af energien og kvaliteten.

Da vi havde dulmet nerverne med en kop koffein gik vi på opdagelse i mekkaet af smart city løsninger inden for alt fra byudvikling til energieffektivitet og intelligent trafikstyring. Vi kom hurtigt i dialog med toneangivende aktører inden for smart city-løsninger og bæredygtig udvikling. Vores møder spændte over kommunale repræsentanter, innovative iværksættere og etablerede virksomheder, der alle delte deres perspektiver og erfaringer.


Erhvervsdelegation

Vi er ikke så gode til at rejse alene. Der skal jo være nogle at dele oplevelserne med 😊

Derfor havde vi planlagt en erhvervsdelegation med knap 60 personer fra danske virksomheder, organisationer og kommuner i samarbejde med DigitalLead og BLOXHUB. Og vi var så privilegerede, at yderligere fem virksomheder og en kommune valgte at rejse sammen med os for at udstille deres teknologier og kunnen på Den Nordiske Pavillon. Tak til FELICITY SMART INFRASTRUCTURE, Aarhus Kommune, Smart City Insights, Photocat, KMD og LOMWAS for at vise os den tillid at lade os stå for planlægning og program. Heldigvis var deres umiddelbare reaktioner lige så positive som vores egne.

Delegationens deltagere fik unikke muligheder for at præsentere deres løsninger, skabe forbindelser og indgå partnerskaber. Kongressen fungerede som et springbræt for at vise, hvordan danske virksomheder kan bidrage til den globale dagsorden for bæredygtig byudvikling. Og det budskab fik vi i fællesskab bragt til Barcelona!

Flere fra delegationen havde stande på Den Nordiske Pavillon, der fungerede perfekt som et centralt samlingspunkt, hvor deltagerne kunne udveksle ideer og indsigter. Energifleksible bygninger, Facility Management, Digital Twins og IoT-løsninger var i fokus, og det gjorde indtryk at se, hvordan vores nordiske tilgang til bæredygtighed skabte interesse og dialog på internationalt plan.

Claus Oustrup fra FELICITY SMART INFRASTRUCTURE havde en oplevelse af, at Norden er trækplaster for hele messen: “Standen har været fantastisk, og den Nordiske Pavillon er trækplaster for hele messen – bekræftet af kunder, som bevidst har lagt sig op ad den Nordiske Pavillon på grund af den store energi heromkring”.

Vores medlemmer og standejer på Den Nordiske Pavillon Mads Petersson og Rasmus Åkesson fra KMD var med os for første gang og fik mange nye kontakter: “Det er første gang, vi er hernede, og det har været rigtig godt! Der har været masser af mulighed for at netværke, specielt på grund af den danske delegation, hvor mange af KMD’s kunder er en del af. Vi har også fået nye leads gennem delegationen”.

For delegationen og deltagerne var turen en unik mulighed for at positionere sig på verdensscenen og indgå i samtaler, der kan forme deres fremtidige projekter og samarbejder – det lykkedes de vist ret godt med. Vores medlem og samarbejdspartner, Malthe Holm fra Verdo, var med som delegationsdeltager i den danske delegation og har været meget tilfreds: “Det er spændende, at WE BUILD Denmark, Digital Lead og BLOXHUB har faciliteret en fælles delegation for danske kommuner og virksomheder, der alle har interesse fra Smart City. Der er god stemning hernede. Vi er kommet i kontakt med danske virksomheder, som vi ikke havde kendskab til før delegationsrundvisningen faciliteret af WE BUILD Denmark”.

Hvad har vi så lært?

Vi har lært at dialog og samarbejde på tværs af organisationer og sektorer er afgørende for at skabe bæredygtige løsninger. Vi kom hjem med helt nye perspektiver og muligheder, der kan styrke vores netværk og medlemmer – nationalt såvel som internationalt. Mere end 25.000 deltagere besøgte kongressen i løbet af de tre dage, og selvom vi kun har været i dialog med en lille brøkdel, så er det et oplagt og værdifuldt ”samtalekøkken” for os smart city-nørder.

Smart City Expo World Congress har ikke mindst givet os et globalt perspektiv på vores arbejde. Vi har lært af internationale bedste praksisser. Erfaringerne fra Barcelona kommer helt klart til at påvirke vores medlemstilbud. Vi ser fx potentiale i at integrere internationale perspektiver og partnerskaber for at styrke vores medlemmers position inden for bæredygtig byudvikling.

Standen har været fantastisk, og den Nordiske Pavillon er trækplaster for hele messen – bekræftet af kunder, som bevidst har lagt sig op ad den Nordiske Pavillon på grund af den store energi heromkring

Claus Oustrup
FELICITY SMART INFRASTRUCTURE

Energieffektivitet og bæredygtig byudvikling er allerede vigtige emner i Danmark, men vores oplevelser i Barcelona bekræfter, at disse tematikker, bliver endnu mere fremtrædende i den danske dagsorden. Vi forventer en stigende efterspørgsel efter innovative løsninger og partnerskaber.

Samlet set har vores tur til Barcelona været en berigende oplevelse og et afsæt for vores fremtidige initiativer og værdiskabelse for vores netværk og medlemmer. Vi ser frem til at integrere erfaringerne i vores arbejde for en bæredygtig fremtid.

 

Saludos

Rikke Hyldahl Nikolajsen og Henrik Bang


Del den gode nyhed med andre

WE BUILD DENMARK

Liljens Kvarter 2

2620 Albertslund

info@webuilddenmark.dk

CVR-nr.: 41857331

Uddanelses- og Forskningsministeriet
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse