Få et overblik over, hvordan du som leverandør eller kommune kan søge funding til Smart City-projekter gennem EU-programmet Digital Europe. Denne workshop vil give dig et overblik over programmerne i Digital Europe, hvilket program der er relevant netop for jer, og hvordan I søger dem.
Workshoppen vil særligt fokusere på delprogrammet bred udrulning af digitale teknologier. Dette delprogram fokuserer primært på oprettelsen af et europæiske netværk af digitale innovationshubs, som vil have til formål at hjælpe virksomheder med at anvende og udnytte avancerede digitale teknologier i deres forretning. Delprogrammet vil også understøtte aktiviteter til at fremme interoperabilitet i den offentlige sektor og tematiske projektindkaldelser vedrørende klima og miljø, transport, landbrug, offentlige digitale tjenester, sundhed, sikkerhed, kultur og uddannelse.
Der er endnu ikke er offentliggjort deadlines for 2021, alligevel er det er vigtigt at begynde på ansøgningerne hurtigst muligt, og det vil denne workshop hjælpe med.
Program
Velkommen – introduktion til dagen og baggrund for Digital Europe programmet
//Martin Brynskov, Director, Centre for Digital Transformation in Cities and Communities, Aarhus Universitet og Jacob Lundgaard, udviklingschef for Smart City og intelligente bygninger
Gennemgang af Digital Europe programmet, eksempler på indkaldelser etc.
//Frederik Weiergang Larsen, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
Arbejde med Smart City TEF-ansøgning og interesse heri
//Morten Koed Rasmussen, Special Klimaduks, Høje-Taastrup Kommune
De regionale EU kontorer og deres medlemmers interesse i DIGITAL
//Lars Rachlitz, EU Adviser, Greater Copenhagen EU Office (GCPHEU) og Rikke Edsjö, EU Special Adviser, Central Denmark EU Office (CDEU)
Lars Rachlitz fra Greater Copenhagen EU Office (GCPHEU) og Rikke Edsjö fra Central Denmark EU Office (CDEU) vil dele ud af deres viden og erfaring fra EU’s maskinrum. De danske EU-kontorer har årelang ekspertise i at rådgive virksomheder, universiteter og offentlige aktører, og en koordineret kontakt til de landsdækkende klynger.
Om data spaces og digitale tvillinger
// Martin Brynskov med flere
Eksempler på cases
Tid til spørgsmål og afslutning
Hvad er Digital Europe?
Digital Europe er EU’s kommende program til digital omstilling for 2021-2027. Formålet er at sikre bred udrulning og anvendelse af digitale teknologier i samfundet, især hos virksomheder og myndigheder. Programmet vil medfinansiere etableringen af et europæisk netværk af digitale innovationshubs samt specialiserede centre inden for supercomputere, kunstig intelligens og cybersikkerhed. Programmet vil også fokusere på at benytte digitale teknologier til at løse samfundsmæssige udfordringer inden for bl.a. sundhed, klima og miljø.
Relevante aktører for programmet vil være virksomheder og offentlige myndigheder der ønsker at gøre bedre brug af digitale teknologier. Vidensinstitutioner og erhvervsfremmeaktører er også relevante aktører særligt for at stille testfaciliteter til rådighed og skabe samarbejder og partnerskaber omkring fælles digitaliseringsprojekter.
Digital Europe-programmet indeholder følgende fem delprogrammer: supercomputer, kunstig intelligens, cybersikkerhed, højtudviklede digitale færdigheder, og en bred udrulning af digitale teknologier.
Om Danish Local, Regional and Research Co-op Brussels
Danish Local, Regional and Research Co-op Brussels – i daglig tale kaldet Dacob – er samarbejdet mellem de danske regionale, lokale og universitetskontorer i Bruxelles. Kontorerne er ikke ens, men har en del tilfælles. De forskellige opdrag afspejler baglandets ambitioner og profil, og samarbejdet afspejler de fælles dagsordener. Derfor samarbejder kontorerne, når det giver mening for at skabe yderligere værdi for de respektive ejerkredse, mere synergi og frugtbart fællesskab.
I samarbejde med