Event

Bæredygtigt byggeri: Fremtidens krav til dataindsamling

Vil du med til lokale netværksmøder i Nordjylland om klima- og dokumentationskrav, materialevalg og forretningsudvikling og meget mere?

I samarbejde med DI Byggeri og erhvervskontorerne i Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerland inviterer vi til et forløb af tre møder – du bestemmer selv, om du er med hele vejen, eller om du dropper ind til enkelte møder.

Møderne handler om de nye klimakrav, og hvordan dokumentation håndteres i praksis. Der er særligt fokus på, hvordan virksomheder arbejder med nye forretningsmuligheder, produkter, løsninger indenfor blandt andet byggevarer og på selve byggepladsen.

Forbered dig på, hvilken data der fremover skal kunne leveres i bygge- og anlægsprojekter, og hvordan du får indsamlet denne data fra materialeproducenter og -leverandører.

De store private bygherrer og entreprenører er pr. 1. januar 2024 blevet underlagt krav om ESG-rapportering (bæredygtighedsrapportering) og fra 1. januar 2025 bliver endnu flere private bygherre og entreprenører underlagt kravene. 

De danske kommuner skal finde veje til at reducere 70% af deres CO2-udledning inden 2030. For at den store virksomhed i projektet kan aflevere sin ESG-rapportering, eller kommunen kan registrere, hvor meget CO2 udledningen reduceres frem mod 2030, vil der blive stillet krav til underentreprenører, leverandører og håndværkere om aflevering af bæredygtighedsdata på det arbejde, som skal udføres på projekterne.

Alle bygge- og anlægsvirksomheder bør derfor have stor fokus på at kunne indsamle korrekte bæredygtighedsdata på bygge- og anlægsprojekter for at kunne levere disse på projekter, hvor det er påkrævet.

Forberedelse til kommende krav fra bygherre eller total- eller hovedentreprenører er afgørende for at virksomheden forbliver den udvalgte samarbejdspartner i projekterne fremover.

Gør dig klar til fremtiden og få indsigt i, hvilke bæredygtighedsdata du kan blive spurgt til på projekterne, og hvordan du kan indsamle data fra producenter, leverandører og trælaster.

Program

Kl. 15.00 – 15.10 Velkomst
v/ Mariagerfjord Erhverv

Kl. 15.10 – 15.30 Oplæg: ESG drypper ned ad
v. Innovation Manager, Jonas Ernst Søndergaard, WE BUILD DENMARK

Kl. 15.30 – 16.15 Præsentation af KNAUF og rundvisning på fabrikken
v. Line Nielsen, Sustainability Manager.

Pause med sandwich/vand

Kl. 16.25 – 16.45 Oplæg: Digitale data, bæredygtighed og tack-back
v. KNAUF

Kl. 16.45 – 17.15 Oplæg: Bæredygtighedsdata fra leverandørerne
v. Dennis Hillgren, STARK

Kl. 17.15 – 17.30 Spørgsmål og netværk

Arrangører

Erhverv Væksthimmerland
Business Rebild
Mariagerfjord Erhverv
WE BUILD DENMARK
Dansk Industri (DI)

Finansieret af

DEB 2023-24
DEB 2023-24

Dato og tidspunkt

17. April 2024, 15:00 - 17:30

Sted

Knauf A/S
Kløvermarksvej 6, 9500 Hobro, Danmark

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

12. April 2024

WE BUILD DENMARK

Liljens Kvarter 2

2620 Albertslund

info@webuilddenmark.dk

CVR-nr.: 41857331

Uddanelses- og Forskningsministeriet
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse