Det Bæredygtige Element 2023

Det Bæredygtige Element uddeles hvert år under Building Green København. Formålet er at hylde de personer og produkter, der leverer et særligt bidrag til en grønnere og mere bæredygtig byggebranche.WE BUILD DENMARKog Building Green står bag uddelingen af Det Bæredygtige Element. I år er der særligt fokus på Det Regenerative Byggeri, og det lægges der vægt på i uddelingen af priserne.

Der uddeldes igen i år priser inden for følgende kategorier:

Det Bæredygtige Element – Ildsjælen
Det Bæredygtige Element – Løsningen
Det Bæredygtige Element – Samarbejdet

Deadline for indstillinger er den 29.09 2023, kl. 12.00.

OM PRISEN
Spørgsmålene er stadigt mange og det samme er definitionerne. Men faktum er at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har en særlig person, et nyskabende produkt/løsning og et samarbejde gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været “et bæredygtigt element”.

Prisen hædrer dem, der gør en bæredygtig forskel i byggebranchen og som har medvirket til at gøre byggebranchen grønnere. Prisen bliver uddelt på Building Green København hvert år. I 2023 er der særlig fokus på ‘Det Regenerative Byggeri’.

 

Kategorier

 

ILDSJÆLEN

Det er en person, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades. Vedkommende har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage – Det Bæredygtige Element – Ildsjælen.

LØSNINGEN

Vi hædrer en løsning (produkt eller system), der bidrager til et grønnere byggeri. Der findes mange spændende produkter, som bidrager til en mere bæredygtig bygge- og anlægsbranche. En af løsningerne sætter vi spotlight på med – Det Bæredygtige Element – Løsningen. Vær opmærksom på, at denne pris er en åben kategori og at indstillede løsninger ikke behøver være udstillet på Building Green.

SAMARBEJDET

Samarbejde og initiativer på tværs og iblandt aktører i værdikæden, som har haft bæredygtighed med i hele processen eller projektet. Det kan være mellem flere virksomheder, mellem organisationer eller andre typer samarbejde. Det samarbejde har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage – Det Bæredygtige Element – Samarbejdsprisen

BEGRUND DIN INDSTILLING

Forklar, hvorfor du mener at netop din indstilling er årets bæredygtige element. Du kan med fordel inddrage de tre ben inden for bæredygtighed: det sociale, det miljømæssige og det økonomiske ben. Indstillingen skal omhandle bæredygtighed og byggeri.

Vær opmærksom på bedømmelseskriterierne:

 • Have gjort en bæredygtig forskel
 • Være et eksempel til efterfølgelse
 • Have givet inspiration til byggebranchen
 • I år gives der ydermere ekstra point til stillingsstagen til årets hovedtema – Det Regenerative Byggeri
 • Særligt for løsningen: Er løsning certificeret via 3. parts dokumentation? (fx Svanemærket, EPD, cradle-to-cradle, LCA, BREAM m.fl.)

JURYEN

Det Bæredygtige Element overrækkes fra Main Stage på Building Green. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury, som består af følgende medlemmer:

 • Hanne Tine Ring Hansen, Søren Jensen Arkitekter
 • Lasse Lind, GXN
 • Lone Feifer, Velux
 • Niels Bjørn, URBAN
 • Søren Wandahl, Aarhus Universitet
 • Tina Saaby Madsen, Gladsaxe Kommune

Fagjuryen udvælger 3 nominerede i hver kategori og ud fra de nominerede findes vinderne af de 3 priser.